Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4-5
Suroviny:
- 300 g jáhel
- 1 litr rýžového mléka
- špetka soli
- skořice
- med dle chuti na pokapání
- raw kakao na posypání
- 1 lžíce másla
- nasekané oříšky nebo semínka
- případně ovoce na ozdobení (borůvky, jahody, maliny)
Příprava:
Jáhly třikrát prolijte horkou vodou a nechte okapat na sítu. Pak je zalijte v hrnci mlékem, osolte a na mírném ohni vařte doměkka.
Hotové oslaďte medem, přidejte kousek másla, posypte skořicí, kakaem, oříšky a ovocem.
Kdy recept zařadit během redukčních programů:
Jáhlová kaše se ideálně hodí ke snídani. Dětem lze podávat i jako sladkou variantu oběda či večeře.
(autor receptu: Wellnessia)