Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
- 500 g cibule
- 4 bobkové listy
- 1 lžička sušeného libečku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 kostka bujónu Würzl (bez glutamátu)
- 500 g očištěných brambor (nové brambory neloupejte)
- 100 g hrášku (mražený nebo čerstvý)
- petrželová nať nebo jarní cibulka na ozdobu
Příprava:
Cibuli nakrájejte na plátky a dejte ji spolu s pokrájenými bramborami vařit do půl litru vody. Přidejte Würzl a veškeré koření.
Jakmile jsou brambory měkké, bobkové listy vyjměte a obsah hrnce rozmixujte.
Vsypte hrášek a nechte ještě 5 minut na mírném ohni.
Polévku můžete dochutit posekanou petrželovou natí.
Kdy recept zařadit během redukčních programů:
Polévka se hodí jako lehké jídlo k obědu.
(autor receptu: upravený recept Aleny Mokré)