Cibulačka s hráškem

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 500 g cibule
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného libečku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 kostka bujónu Würzl (bez glutamátu)
  • 500 g očištěných brambor (nové brambory neloupejte)
  • 100 g hrášku (mražený nebo čerstvý)
  • petrželová nať nebo jarní cibulka na ozdobu

Příprava:

Cibuli nakrájejte na plátky a dejte ji spolu s pokrájenými bramborami vařit do půl litru vody. Přidejte Würzl a veškeré koření.

Jakmile jsou brambory měkké, bobkové listy vyjměte a obsah hrnce rozmixujte.

Vsypte hrášek a nechte ještě 5 minut na mírném ohni.

Polévku můžete dochutit posekanou petrželovou natí.

 

Kdy recept zařadit během redukčních programů:

Polévka se hodí jako lehké jídlo k obědu.

 

(autor receptu: upravený recept Aleny Mokré)

CHCETE DO FIRMY WELLBEING „NA KLÍČ“?

Možná budete překvapeni, jak obrovský potenciál v sobě skrývají vaši lidé… když jim dáte podmínky, aby ho mohli naplno projevit!

Chcete, aby se wellbeing aktivity staly nedílnou součástí vaší firemní kultury, ale nevíte, odkud začít?  My ve Wellnessia máme s podporou zaváděním zdravých aktivit v předních českých i mezinárodních firmách bohaté zkušenosti.
Rádi se o ně s vámi podělíme. Ozvěte se nám!