10 DŮVODŮ, PROČ SE V LEDNU NEHUBNE!

Tělo v zimě pracuje jinak než na jaře či v létě. Od listopadu do února se přepíná do režimu odpočinku a nabírání nových sil a přípravy na jarní očistu. Vždyť i naši předkové (od prababičky až po jeskynního člověka) v zimě odpočívali, neobstarávali hospodářství, neměli moc pohybu a žili z toho, co si připravili v průběhu roku.

V zimních měsících máte skvělou příležitost připravit své tělo na hubnutí. Ale opravdu jen připravit – začít s radikálním hubnutím už v mrazivém lednu vážně není dobrý nápad. Vyšli jsme z našich 20letých zkušeností a sepsali 10 argumentů, proč se vyplatí s hubnutím „počkat“ na jaro.

 

 

1. V ZIMĚ CHCEME OPDOČÍVAT

Tělo v zimě pracuje jinak než na jaře či v létě. Od listopadu do února se přepíná do režimu odpočinku a nabírání nových sil a přípravy na jarní očistu. Vždyť i naši předkové (od vaší prababičky až po jeskynního člověka) v zimě odpočívali, neobstarávali hospodářství, neměli moc pohybu a žili z toho, co si připravili v průběhu roku.

 

2. ČAS TUČNÝCH JÍDEL

V zimě máme přirozeně chuť na tučné jídlo – a neměli bychom se mu úplně vyhýbat. Tuk je pro tělo jedinou dlouhodobě skladovatelnou energií.

 

 

 

3. ZPOMALENÝ METABOLISMUS

Ani náš metabolismus nás v zimě v hubnutí nepodpoří. Trávení je zpomalené a nastavené na šetření energie. Naše tělo žije stále jako v pravěku – v jeskyni bylo možné zimu přežít, jen když se šetřila energie nasbíraná před začátkem zimy.

 

 

4. VYŠŠÍ ENERGETICKÉ NÁROKY

Tělo v chladných měsících spotřebuje více energie na udržení tělesné teploty. Pokud jí tělu velkým omezením jídla sebereme, bude nám zima a navíc tím nebezpečně oslabujeme ledviny. Na podzim si tělo ukládá tuk jako rezervu na tuhou zimu, protože v zimě spálí mnoho energie zahříváním organismu.

 

5. MÁME NIŽŠÍ VÝKONOST

Přes zimu se příroda (rostliny i zvířata) ukládají k zimnímu spánku. Vše odpočívá, pole leží ladem a ani naše tělo není nastavené na velký výkon a zátěž, jakými hubnutí bezesporu je.

 

 

6. OVOCE A ZELENINA OBSAHUJE MÁLO ŽIVIN

V lednu není sezóna ovoce ani čerstvé zeleniny, tedy potravin, které tvoří základ ideálního jídelníčku pro nastartování hubnutí. Zelenina a ovoce v obchodech obsahuje v zimě méně živin ale za to látky, kterými byly ošetřeny, aby dlouho vydržely – ať už skladování nebo dopravu z míst na druhém konci světa.

 

 

7. HORMONY A DETOX

Když se na jaře se vše zazelená a začíná klíčit, i naše tělo se nastavuje na tvorbu příslušných hormonů, na detox a odlehčení (i zvířata shazují zimní kožíšky až na jaře). Tělo se právě na jaře mnohem snadněji čistí, zbavuje tukových zásob a hubne přirozeně.

 

8. PŘIROZENÝ POHYB

Na jaře a v létě máme přirozeně více pohybu, táhne nás to ven za sluníčkem, s větší chutí chodíme běhat i cvičit. Obzvlášť pokud nejsi zvyklý, může pro tebe být sport v začátcích docela zátěž. V zimě každé přetažení znamená snadněji chytit rýmu.

 

9. PŘEPLNĚNÉ POSILOVNY

Kvůli lednovým předsevzetím jsou prvních pár měsíců roku posilovny narvané k prasknutí. Nic proti předsevzetím – jen doporučujeme si ho posunout. Kromě toho, že sladíš svůj záměr zhubnout s přirozeným ročním cyklem, i v tělocvičnách bude na jaře už mnohem volněji.

 

 

10. IDEÁLNÍ NAČASOVÁNÍ

V lednu chodíme zahaleni, takže si skoro nikdo nevšimne, že hubneme. Když ale s hubnutím počkáš na jaro, nebudeš jednak tělo trápit nedostatkem v zimě tolik potřebných živin, a také si hubnoucí proces výrazně zkrátíš. A v létě už všem předvedeš své nové, štíhlejší já.

 

 

 

Tak už chápete, proč se v lednu nehubne?

???? Neznamená to však, že se nemůžete pustit do revize svých návyků a začít chystat na jarní hubnutí. Stáhněte si hned teď TAHÁK NA HUBNUTÍ, který vám s přípravou pomůže. Bez velké námahy, extrémních změn a přitom velmi efektivně.
Tahák si stáhnete zde >>tahák na hubnutí

???? A na jaře, kdy je tělo připravené na úklid, se s námi pak můžete pustit do zdravé redukce váhy. 1. dubna 2020 spouštíme online program RESTART HUBNUTÍ.

 

 

CO TEĎ UDĚLAT?

  1. Stáhněte si TAHÁK, vytiskněte, přidělejte na lednici a každý den zaškrtněte políčka u všech úkolů, které se vám podařilo splnit.
  2. Přihlaste se do programu RESTART HUBNUTÍ, který v předprodeji pořídíte za zvýhodněnou cenu.

Uděláte tak nezbytný první krok ke štíhlé postavě už dnes!

Za Wellnessia tým Monika Divišová

CHCETE DO FIRMY WELLBEING „NA KLÍČ“?

Možná budete překvapeni, jak obrovský potenciál v sobě skrývají vaši lidé… když jim dáte podmínky, aby ho mohli naplno projevit!

Chcete, aby se wellbeing aktivity staly nedílnou součástí vaší firemní kultury, ale nevíte, odkud začít?  My ve Wellnessia máme s podporou zaváděním zdravých aktivit v předních českých i mezinárodních firmách bohaté zkušenosti.
Rádi se o ně s vámi podělíme. Ozvěte se nám!